Misioni AFPRA vazhdon…! main image

Misioni AFPRA vazhdon…!

AFPRA vazhdon misionin e saj në mbështetje të punonjësve të shërbimeve të MZSH-së me dhurimin e 32-të kësaj rradhe në Bashkinë Bulqizë.

Anëtarë të AFPRA por edhe kolegë të shërbimit të MZSH-së Bashkia Tiranë të cilët ju bashkuan grupit vullnetarisht, pas dorëzimit të pajisjeve diskutuan për problematikat e përbashkëta si dhe raste të ndryshme që kanë pasur, dhe më pas në terren, shkëmbyen eksperiencën në teknika të ndryshme të përdorimit të pompës zjarrfikëse.

Falë mbështetjes së pa kursyer nga shoqata simotër VAFFFA Austri dhe miqve të AFPRA në Suedi dhe Finlandë është bërë e mundur mbërritja e një sasie tjetër pajisjesh të cilat do të shpërndahen si gjithmonë në koordinim me DPMZSH me përparësi ato stacione ku ka nevojë më urgjente.

AFPRA nxit organet përgjegjëse të kujdesen për punonjësit dhe këtë shërbim shumë jetik për shoqërinë.

Bashkëpunim i frytshëm midis AFPRA - Ambasada Polonise - UNDP ! main image

Bashkëpunim i frytshëm midis AFPRA - Ambasada Polonise - UNDP !

Me rastin e përfundimit të projektit “Trajnimi i Zjarrfikësve Shqiptarë të Shërbimit të Mbrojtjes nga Zjarri dhe Shpëtimi të 10 bashkive”, shoqata AFPRA organizoi një ceremoni falenderimi në Drejtorinë e MZSH-së Bashkia Durrës , me pjesmarrjen e përfaqësueve nga Ambasada e Polonisë z Tomasz Fraczkiewicz dhe UNDP z Francisco Roquette, nga DPMZSH z Arben Cara si dhe pjesmarrës të tjerë, ku me atë rast u shpërndanë dhe çertifikatat e trajnimit për shërbimin e MZSH-së pranë kësaj bashkie.

Me përfaqësuesit e Ambasadës së Polonisë u diskutua dhe për mundësinë e projekteve të tjera në të ardhmen me shoqatën AFPRA si pjesë e kontributit të saj për një mjedis sa më të sigurtë.  

Trajnimi i strukturës së MZSH-së në 10 Bashki në vend nga AFPRA... main image

Trajnimi i strukturës së MZSH-së në 10 Bashki në vend nga AFPRA...

Përfundoi me sukses edhe faza e dytë e projektit: “Trajnimi i Zjarrfikësve Shqiptarë të Shërbimit të Mbrojtjes nga Zjarri dhe Shpëtimit të 10 bashkive” e financuar nga qeveria e Polonisë dhe implementuar nga UNDP- Albania ku AFPRA si qendër formimi profesional e liçencuar ka mundur të trajnojë mbi 350 zjarrfikës në vend.

Trajnimet filluan nga muaji gusht me fazën e parë dhe u mbyllën në dhjetor 2023 me fazën e dytë për shërbimin e MZSH-së te bashkive Pogradec, Durrës, Tiranë, Shijak dhe Kavajë, duke realizuar mbi 500 orë trajnime në 11 qëndra të improvizuara trajnimesh nga trajnerë me përvojë, vendas dhe të huaj me një bashkëpunim të përkryer me QKUM dhe DPMZSH.

Në këto trajnime, mes të tjerëve, spikatën me vullnetin e pasionin e tyre zjarrfikësit e rinj nga Kamza, Durrësi, Kavaja, Shijaku etj.

Pjesa më e madhe e pjesmarrësve të anketuar shprehën një dëshirë të madhe për t'iu nënshtruar trajnimeve shtesë dhe treguan një interes të madh për të mësuar dhe zhvilluar më tej aftësitë e tyre profesionale.

AFPRA është e hapur të mirëpresë çdo sugjerim ose ide që përkon me misioni e saj, për një Shqipëri më të sigurtë nga zjarret dhe një shërbim të MZSH-së sa më të aftë për t’u përballur me sfidat e kohës.

Bashkëpunim midis shërbimit MZSH Bashkia Dibër dhe AFPRA! main image

Bashkëpunim midis shërbimit MZSH Bashkia Dibër dhe AFPRA!

Në kuadër të aktivitetit të përditshëm të shoqatës AFPRA, këtë herë destinacioni ishte shërbimi MZSH-së i Bashkisë Dibër.

Në këtë stacion anëtarët e shoqatës AFPRA, z Alban Laçi dhe z Vaso Peja, patën mundësinë të njiheshin nga afër me sfidat me të cilat përballet ky shërbim, nëpërmjet komunikimit me drejtuesin e këtij shërbimi z Fatos Gjoka si dhe punonjesit e tjerë të këtij stacioni.

Situata dhe stina e nxehtë gjithashtu ndikon në rritjen e masave parandaluese dhe gadishmërinë për tu përballur me incidentet e shkaktuara nga zjarret.

Pjesë e këtij aktiviteti ishte dhe dhurimi i disa materialeve pune për efektivin zjarrfikës dhe atë vullnetar të mundësuar nga shoqata AFPRA me partneren e saj ne Austri, shoqatën VAFFFA.

Aktivitet i AFPRA-s mes kolegëve të MZSH-së Divjakë ! main image

Aktivitet i AFPRA-s mes kolegëve të MZSH-së Divjakë !

Sot destinacioni i shoqatës AFPRA ishte stacioni MZSH-së Divjakë. Me Florianin, Fatmirin, Sajmirin dhe gjithë ekipin e palodhur të këtij stacioni, drejtuesi i AFPRA-s z Alban Laçi u njoh me vështirësitë dhe sfidat në këtë pjesë të territorit dhe veçanërisht gjatë muajve të nxehtë të verës. Me këtë rast efektivit të këtij stacioni iu dhuruan një sasi pajisjesh ndërhyrje zjarrduruese dhe komunikimi, si dhe u bë e mundur mbushja bombulave të aparateve të frymëmarrjes në mjetin zjarrfikës special për mbrojtjen nga gazi dhe tymi, tashmë aset i shoqatës AFPRA, dhuratë nga shoqata VAFFFA – Austri.