Shërbimi  MZSH-së në Bashkinë Gjirokastër, bashkëpunëtor dhe partner i AFPRA. main image

Shërbimi MZSH-së në Bashkinë Gjirokastër, bashkëpunëtor dhe partner i AFPRA.

Në bazë të planit të shpërndarjes me DPMZSH në Ministrinë e Brëndshme, sot destinacioni i shoqatës AFPRA ishte shërbimi MZSH-së në Bashkinë Gjirokastër. Mes ekipit të MZSH-së sot ishin të pranishëm drejtuesi z Pëllumb Shalari, Kryetari Bashkisë z Flamur Golemi, Kryetari AFPRA-s z Alban Laçi etj. Në fjalën e tyre përshëndetëse u theksua nevoja në vazhdim e këtij shërbimi midis të tjerash dhe për pajisje që mundësojnë përballimin here pas here të situatave me zjarret dhe ngjarjet e tjera dhe pikërisht pajisjet e dhuruara nga AFPRA do të shërbejnë si për ekipin vullnetar dhe atë profesionist të kësaj bashkie.

AFPRA kontribuon për Qëndrën Kombëtare të Trajnimeve Zjarrfikës pranë Akademisë së Sigurisë. main image

AFPRA kontribuon për Qëndrën Kombëtare të Trajnimeve Zjarrfikës pranë Akademisë së Sigurisë.

Sot me rastin e fillimit të kursit të parë për Asistentët Zjarrfikës në Akademinë e Sigurisë, shoqata AFPRA në kuadër të Memorandumit të Bashkëpunimit me Drejtorinë e Përgjithshme të MZSH-së në bashkëpunim me shoqatën VAFFFA – Austri mundësoi pajisjen me bazën materiale të nevojshme për trajnimin e efektivit. Në ceremoninë e rihapjes së kësaj qendre stërvitore morën pjesë z Alban Laçi Kryetar i shoqatës AFPRA, z Bilbil Mema Drejtor i Akademisë së Sigurisë, z Alfred Kristuli Drejtor i Përgjithshëm i MZSH-së, z Arben Cara Drejtor i kësaj Qendre si dhe efektivët e parë që do trajnohen.