AFPRA përfundon me sukses fazën e parë të trajnimit të zjarrfikësve në Bashkitë Lezhë, Kamëz, Fier, Kurbin dhe Krujë ! main image

AFPRA përfundon me sukses fazën e parë të trajnimit të zjarrfikësve në Bashkitë Lezhë, Kamëz, Fier, Kurbin dhe Krujë !

Me kontributin e Qeverisë së Polonisë në bashkëpunim me UNDP dhe DPMZSH, Qendra e Formimit Profesional "SHOQATA A.F.P.R.A" e licencuar nga MFE dhe e përzgjedhur për të kryer trajnimin e personelit zjarrfikës në 10 Bashki të Shqipërisë, përfundoi me sukses trajnimin për strukturat e MZSH-së në Bashkitë Lezhë, Kamëz, Fier, Kurbin dhe Krujë.

Ky trajnim për të 5 bashkitë u zhvillua në tre qendra të improvizuara në Lezhë, Kamëz e Fier. Ekipi i përbërë nga trajnerë të huaj me eksperiencë prej disa shteteve si Finlandë, Estoni, Austri etj në bashkëpunim me ata lokalë nga më të mirët në fushën e MZSH-së, kreu mbi 200 orë trajnime në të cilat morën pjesë 132 zjarrfikës nga bashkitë pjesmarrëse.

Gjithashtu u bë e mundur pjesmarrja edhe e 11 zjarrfikësve nga Bashkitë Gjirokastër, Divjakë, Patos, Roskovec e Delvinë.

Pjesmarrësit ndër të tjera u trajnuan për kërkim shpëtimin urban në ndërtesat e shembura, operacionet e shpëtimit në automjete në aksidente rrugore, në parkimet nëntokësore të ndërtesave të larta si dhe për ndihmën e parë në ndërhyrjet e shërbimit te MZSH-së.

Gjatë këtij trajnimi spikatën zjarrfikësit e Bashkisë Kamëz por edhe ata të bashkive të tjera me pasionin e tyre për përvetësimin e dijeve të marra të cilat do të shërbejnë në situatat me të cilat ata përballen çdo ditë.

Partneritet AFPRA - GBi ! main image

Partneritet AFPRA - GBi !

Midis shoqatës AFPRA dhe Gbi – Health & Safety Academy, një ndër kompanitë më në zë të sigurisë rrugore në vend, u nënshkrua Marrëveshja e Bashkëpunimit në fushën e trajnimeve për Mbrojtjen nga Zjarri dhe Shpëtimi, sigurinë rrugore dhe në të gjithë fushat e tjera me interes reciprok.

Përfaqësuesit e AFPRA dhe Gbi përkatësisht z Alban Laçi dhe z Hajredin Dibra shprehën bindjen e tyre për një bashkëpunim të frytshëm në shërbim të komunitetit.

Një ditë trajnimi e veçantë ! main image

Një ditë trajnimi e veçantë !

Sot shoqata “AFPRA” zhvilloi një aktivitet trajnues në Institucionin e Vuajtjes së Dënimit të të Miturve Kavajë me ndihmesën e drejtueses së këtij institucioni zj Marinela Aliaj.

Të miturit të ndërgjegjshëm për rreziqet e zjarrit, morën pjesë aktivisht gjatë kësaj seance stërvitore duke treguar një vullnet e gatishmëri për të përballuar detyrën e vështirë të zjarrfikësit

Pjesmarrës në këtë aktivitet ishin kryetari “AFPRA” z Alban Laçi dhe anëtari i saj Endrit Mustafaj, përfaqësues nga Drejtoria e Përgjithshme e Burgjeve dhe të ftuar të tjerë. Pjesë e kësaj stërvitje natyrshëm ishte dhe mjeti zjarrfikës i shoqatës dhe pajisje të tjera të dhuruara nga shoqata austriake VAFFFA që tashmë është e pranishme në çdo aktivitet.

Gjatë këtij aktiviteti z Alban Laçi diskutoi me drejtuesen e këtij institucioni rreth pjesëmarrjes së kësaj kategorie në të ardhmen pse jo si pjesë e strukturave vullnetare në komunitet si dhe projekte te tjera te ngjashme me DPB.

Mes efektivit të mrekullueshëm të MZSH-së së Bashkisë Kuçovë me miqtë austriakë të VAFFFA-s. main image

Mes efektivit të mrekullueshëm të MZSH-së së Bashkisë Kuçovë me miqtë austriakë të VAFFFA-s.

Gjatë ditëve të trajnimit nga VAFFFA- Austri, shoqata AFPRA organizoi nje vizitë në Stacionin e MZSH-së të Bashkisë Kuçovë ku u njoh nga afër me sfidat e këtij shërbimi në këtë bashki. Morën pjesë në këtë aktivitet z Alban Laçi kryetari i AFPRA-s, z Ferdinand Pulaha drejtor i këtij shërbimi, z Enea Kureta komandant shërbimi, z Ilir Xhanari ish-drejtues i këtij shërbimi në këtë stacion si dhe miqtë austriakë me z Josef Schwarzmannseder nënkryetar të VAFFFA-s etj.

Efektivit të MZSH-së Kuçovë ju dhuruan nga shoqata AFPRA, pajisje të ndryshme kundrazjarrit për të përballuar sfidat e përditshme të këtij shërbimi.