Bashkëpunim i AFPRA-s me MZSH - Durrës. main image

Bashkëpunim i AFPRA-s me MZSH - Durrës.

Vijon shpërndarja e pajisjeve në ndihmë të shërbimeve të MZSH-së, këtë rradhë në qytetin e Durrësit me pajisje të radiondërlidhjes për të lehtësuar komunikimin si dhe sinjalizues pamor dhe zanor me drita vezulluese blu për mjetet e shërbimit.

Patëm mundësinë të takonim efektivin që ishte në shërbim me në krye drejtorin e ri të këtij shërbimi z. Shkëlqim Troplini, ku biseduam ndër të tjera për krijimin e shërbimit vullnetar, si dhe u informuam mbi nevojat në pajisje dhe mjete.

Morën pjesë në këtë takim kryetari i shoqatës AFPRA z. Alban Laçi, n/kryetari i kësaj shoqate z. Eduard Tafmizi si dhe drejtori ekzekutiv z. Vaso Peja.

AFPRA në ndihmë të MZSH-së Himarë. main image

AFPRA në ndihmë të MZSH-së Himarë.

Ndalesa e rradhës e AFPRA-s në qytetin piktoresk të Himarës ku vijon shpërndarja e ndihmave të mundësuara nga shoqata simotër VAFFFA

Të pranishëm në dorëzimin e ndihmave ishin Kryetari i shoqatës AFPRA z. Alban Laçi, N/kryetari i kësaj shoqate z. Eduard Tafmizi, shefi i sektorit të MZSH-së Bashkia Sarandë z. Astrit Lloji, drejtori i MZSH-së i Bashkisa Tiranë z. Shkëlqim Goxhaj, Ish-Drejtori i Përgjithshëm i MZSH-së z. Alfred Kristuli si dhe efektivi i planizuar i shërbimit 24 orësh.

Gjatë takimit u theksua nevoja e bashkëpunimit me shoqatën tonë ku fokusi u vendos tek ngritja dhe funksionimi i stacioneve vullnetare me suportin tonë dhe të partnerëve tanë gjatë sezonit të verës në zonat e plazheve.

Gjithashtu u dakordësua për stërvitje të përbashkët e cila do të konkretizohet me një stërvitje të shpëtimit me litarë brënda muajit Maj, duke marrë parasysh rastet gjithmonë e në rritje të operacioneve komplekse të shpëtimit si dhe frekuentimin e lartë nga turistët të këtyre zonave.

MZSH Sarandë destinacioni rradhës i AFPRA-s. main image

MZSH Sarandë destinacioni rradhës i AFPRA-s.

Shoqata AFPRA me përkrahjen e shoqatës VAFFFA vijon shpërndarjen në kuadër të planit të shpërndarjes me DPMZSH-së të pajisjeve të mbrojtjes nga zjarri personale si edhe pajisje të radio ndërlidhjes, këtë rradhë për shërbimin e MZSH-së  në qytetin bregdetar të Sarandës.

Të pranishëm në këtë ceremoni modeste ishin, Kryetari i shoqatës AFPRA z. Alban Laçi, N/kryetari i kësaj shoqate z. Eduard Tafmizi, shefi i sektorit të MZSH-së Bashkia Sarandë z. Nasibi Hasanllari, drejtori i MZSH-së Bashkia Tiranë z. Shkëlqim Goxhaj, Ish-Drejtori i Përgjithshëm i MZSH-së z. Alfred Kristuli si dhe efektivi i planizuar i shërbimit 24 orësh.

Gjatë bisedimeve u shkëmbyen eksperiencat për problematikat e këtij shërbimi, zgjidhjet e ndryshme bazuar në eksperiencat brënda dhe jashtë vendit, rëndësinë e krijimit të shërbimit vullnetar si edhe u dakordësua për vazhdimin e bashkëpunimit ku shoqata AFPRA do të jetë prezente në Bashkinë e Sarandë duke trajnuar stafin e MZSH-së në përgatitjen dhe trajnimin shkollave të këtij qyteti në lidhje me mbrojtjen nga zjarri.

Zjarrfikësja e AFPRA-s në stërvitje. main image

Zjarrfikësja e AFPRA-s në stërvitje.

Sot mjeti zjarrfikës i AFPRA u bë pjesë e stërvitjes së organizuar nga Bashkia Tiranë në situatën imagjinare të tërmetit shoqëruar me zjarr në shkollën e mesme “Ismail Qemali”.

Bashkë me mjetet e ndihmës së shpejtë, policisë së shtetit, zjarrfikësen e Sektorit Nr4 “Kinostudio” dhe ekipin vullnetar të QVEC, mjeti zjarrfikës i AFPRA-s kontribuoi në shpëtimin e nxënësve të bllokuar në ambientet e shkollës.

Aktivitet i AFPRA me shërbimin e MZSH-së Vorë . main image

Aktivitet i AFPRA me shërbimin e MZSH-së Vorë .

Në vazhdim të aktiviteteve të saj, Shoqata Shqiptare për Mbrojtjen nga Zjarri dhe Shpëtimin – AFPRA, me përkrahjen e shoqatës VAFFFA- Austri mundësoi sot një ndihmë modeste në pajisje për shërbimin e MZSH-së të Bashkisë Vorë si dhe atë vullnetar.

Të pranishëm në këtë aktivitet me trupën e MZSH-së të kësaj bashkie ishin prefekti i qarkut z Afrim Qëndro, drejtuesit e MZSH-së z Rasim Ibraj e z Shkëlqim Goxhaj si dhe përfaqësuesit e AFPRA-s z Alban Laçi e z Vaso Peja.

Gjatë këtij takimi u bisedua rreth intensifikimit të asistencës në pajisje, trajnime dhe logjistikë për këtë shërbim për tu përballur me sukses me sfidat e përditëshme me të cilat ndeshet.